Kā atvērt gpx failu aplikācijā OsmAnd? Kā sekot līdzi maršrutam?

Daudzus aktīvo aktivitāšu cienītājus (pārgājienu mīļotājus, velobraucējus u.c.) sākotnēji visticamāk kaitina gpx faili, kurus nevarat saprast kā atvērt, kā no tiem dabūt maršrutu. Un vispār, kas tas par zvēru “gpx”? Lai arī pārgājienos eju un vadu grupas daudzus gadus, salīdzinoši nesen man radās vajadzība izmantot gpx failu (radīt to pašai un izmantot sevis radīto maršrutu). Sākumā, kā ar visu jauno, biju nedaudz stresā, ka man atkal jāvelta laiks, lai izburtos cauri kaut kam. Šādi to uztvēru, jo tā bija nepieciešamība, nevis ziņkāre par kaut ko jaunu. Protams, neesmu “guru” par šīm lietām, bet pagaidām apguvu tik daudz, cik man ir nepieciešams. Un tieši tik daudz centīšos pastāstīt arī jums. Ikdienā pārgājienos neizmantoju gpx failus, lai vadītos pa jaunu maršrutu, tam man pagaidām personīgi ērtākas šķiet nedaudz vecākas metodes, bet katrs jau pierod pie sava. Tiesa pēdējā laikā pārgājienu laikā gan ierakstu gpx failus, jo tie var noderēt, par cik ir maršruti, kurus atkārtoju. Bet ne par to stāsts. Ķeramies pie lietas – maksimāli vienkārši, neieslīgstot nevajadzīgos terminos.

Lasīt vairāk

PRABOS PALPANA GTX apavu testēšana

Nu jau pagājis pusgads kopš man testēšanā ir PRABOS PALPANA GTX apavi, un jāsaka, ka tos valkāju diezgan bieži šajā laikā. Noteikti man ir nostabilizējies viedoklis par tiem un papildināšu jau pirms 5 mēnešiem publicēto viedokli pēc pirmajiem pārgājieniem. Kādas ir manas sajūtas un atziņas pēc šiem 6 mēnešiem?

Lasīt vairāk

Svaru zīmes valdīšanas laiks 2018

Svaru zīme

Pavisam nemanot ir atnācis rudens. Jā, oficiāli tas ir sācies ar brīdi, kad šorīt agri no rīta Saule no Jaunavas zīmes pārgāja Svaru zīmē, kur tā uzturēsies līdz 23. oktobrim. Kokiem lapas jau sākušas krāsoties, gaisa temperatūra ārā ir ļoti mainīga, iekštelpās sācies drēgnums, dažviet pat esot manīta krusa. Šis ir brīdis, kad jāsteidz izbaudīt pēdējās siltās dienas un jāgatavojas ziemas dzīvesveidam. Kas astroloģiski varētu būt aktuālāks šajā laikā? Ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Svaru zīmē, aicinu iepazīties turpmākajā tekstā.

Lasīt vairāk

Jaunavas zīmes valdīšanas laiks 2018

Jaunavas zīme

Vasara iet uz otru pusi un šorīt Saule no Lauvas zīmes pārgāja Jaunavas zīmē, tā iezīmējot pēdējo vasaras mēnesi, jo 23. septembrī oficiāli iestāsies rudens. Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam (pēdējam oficiālajam vasaras mēnesim), kamēr Saule uzturēsies Jaunavas zīmē.

Lasīt vairāk

Lauvas zīmes valdīšanas laiks 2018

Lauvas zīme

Gadalaiki šogad mūs lutina. Vispirms bija kārtīga ziema, tad labs pavasaris un tagad ir karaliska vasara. Īsti piemērota Lauvas zīmes vēlmju realizācijai. Tieši pusnaktī no 22. uz 23. jūliju Saule no Vēža zīmes pārgāja Lauvas zīmē, kur uzturēsies līdz 23. augusta rītam. Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Lauvas zīmē.
Lasīt vairāk

Vēža zīmes valdīšanas laiks 2018

Vēža zīme

Vasaras saulgrieži iezīmē vasaras sākšanos, lai arī aiz loga vasara jau sen ir sākusies un šogad mūs ļoti lutina. Astroloģiski vasara jeb vasaras saulgrieži ir brīdī, kad Saule no Dvīņu zīmes pāriet Vēža zīmē. Šogad tas notika vakar 21. jūnijā 13:07. Apsveicu visus ar oficiālu vasaras sākšanos! Vēža zīmē Saule uzturēsies līdz 23. jūlija pusnaktij (22. un 23. jūlija mijai). Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Vēža zīmē.

Lasīt vairāk

Dvīņu zīmes valdīšanas laiks 2018

Dvīņu zīme

Pavasaris iet uz otru pusi un atnācis Dvīņu zīmes valdīšanas laiks, jo Saule no Vērša zīmes šodien 21. maijā 5:15 pārgājusi Dvīņu zīmē, kur uzturēsies līdz 21. jūnija dienas vidum. Vai tagad viss kļūs daudz vienkāršāks? Iespējams. Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Dvīņu zīmē.

Lasīt vairāk

Vērša zīmes valdīšanas laiks 2018

Vērša zīme

Pienācis Vērša zīmes valdīšanas laiks, jo Saule no Auna zīmes šodien 20. aprīlī 6:12 pārgājusi Vērša zīmē, kur uzturēsies līdz 21. maija rītam. Varētu domāt, ka straujās rīcības un lēmumu periods ir beidzies, laiks kaut kam apdomīgākam un piezemētākam, bet, vai tiešām tā tas solās būt?  Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Vērša zīmē.

Lasīt vairāk

Auna zīmes valdīšanas laiks 2018

Auna zīme

Pienācis Auna zīmes valdīšanas laiks, jo Saule no Zivju zīmes šodien 20. martā 18:15 pārgājusi Auna zīmē, kur uzturēsies līdz 20. aprīļa rītam. Ar šo brīdi oficiāli iestājas pavasara saulgrieži – sākas PAVASARIS. Saules pāreja no Zivju zīmes uz Auna zīmi iesāk arī jaunu astroloģisko gadu. Dziļi ievelkam elpu ar pavasarīgo gaisu un sākam jaunu gadu. Kāds solās būt šis jaunā iesākuma laiks? Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties ar astroloģiskajiem “laikapstākļiem” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Auna zīmē.

Lasīt vairāk

Zivju zīmes valdīšanas laiks 2018

Abstrakcija Zivju zīmes stilā

Pienācis Zivju zīmes valdīšanas laiks, jo Saule no Ūdensvīra zīmes pārgājusi Zivju zīmē, kur uzturēsies līdz 20. marta vakaram. Bieži lielu Zivju zīmes ietekmi mēdz saukt par “Zivju sviestu” vai vēl kādos sarunvalodas vārdos – tas nav domāts slikti, vienkārši ļoti bieži citām zīmēm ir grūti saprast Zivju zīmi, kura apkārtējo informāciju tver pavisam citādi un attiecīgi arī uz informāciju reaģē. Kāds solās būt šis grūtāk izprotamais periods, kādas tēmas vairāk var aktualizēties, ko šajā brīdī darīs citi astroloģijā svarīgi objekti debesīs? Turpmākajā tekstā aicinu iepazīties, kādi solās būt astroloģiskie “laikapstākļi” šim periodam, kamēr Saule uzturēsies Zivju zīmē.

Lasīt vairāk